Топ 5 най-продавани книги на Алея на книгата 2022

Софийското издание на Алея на книгата отмина и сме нетърпеливи да направим разбор на заглавията, предизвикали най-силно интереса на читателите ни. Тази година сред страниците на най-желаните издания под звуците на джаза надничат серийни убийци, а докато се чудим дали с изповед ще се измъкнем от деветте кръга на ада, Кърт Вонегът ни поставя въпроси за стойността на изкуството и хората в наши дни.

Ето и топ 5 най-продавани книги със знака на „Кръг“ :

1. „Убийствен джаз“ от Рей Селестин

Най-търсеното заглавие на нашия щанд е „Убийствен джаз“ – криминален роман от Рей Селестин, вдъхновен от действителна история. Смразяващият сюжет е пропит от атмосферата на колоритния Ню Орлиънс в най-музикалното му време.

2. „Ад“ от Данте Алигиери

Луксозният том на Дантевия „Ад“ с илюстрациите на Гюстав Доре продължава да намира мястото си в библиотеките на ценителите. Изданието за четвърти път е сред най-търсените ни книги на събития.

3. „Кървавата годеница“ от Кармен Мола

Динамичната криминална история, в която читателят се запознава с инспектор Елена Бланко, отново е сред предпочитаните ни заглавия. Нетърпеливи сме да разберем какво се случва в следващия роман на Кармен Мола, който очакваме на пазара през зимата.

4. „Синята брада“ от Кърт Вонегът

Новите издания на Кърт Вонегът с модерния дизайн на Милена Вълнарова винаги привличат вниманието. Този път то бе насочено към „Синята брада“ – роман, който излиза на български след близо 30-годишно отсъствие.

5. „Изповед“ от Лев Толстой

Нашата първа книга „Изповед“, която издадохме в края на 2018 г., продължава да намира път към читателите. В това автобиографично есе Лев Толстой утвърждава основните принципи на новия си светоглед, разделил живота и творчеството му. Изданието дава възможност да надникнем в света на един от най-великите умове в литературата.

Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *