Топ 5 най-продавани книги на Алея на книгата 2023

Алея на книгата 2023, която събра читатели и издатели от всички възрасти в центъра на столицата, приключи вчера и доказа, че софиянци четат. А ако погледнем списъка с най-продаваните заглавия на нашия щанд, ще се убедим в нещо още по-важно – че вкусът към добрата литература доминира. Хората високо ценят писаното слово особено когато то има достоен вид. Ето ги и петте най-търсени издания с нашето лого:

1. „Фарс, или никога вече самота“ от Кърт Вонегът

Феновете на Вонегът отново се доказаха като най-верните. „Фарс, или никога вече самота“ – последният том от дизайнерската поредица на американския модерен класик, оглавява списъка с най-продаваните ни книги. Абсурдистката, остроумна и ужасно забавна творба не просто е най-личният и най-автобиографичен роман на Вонегът, но не е излизала на български от около 20 години.

2. „Скипи умря” от Пол Мъри

Читателският интерес нареди на второ място забавния и мрачен роман за настоящи и вече пораснали тийнейджъри „Скипи умря”. Номинираната за „Букър“ творба донесе на ирландския писател Пол Мъри безброй почести в англоезичния свят, а вече може да се намери и на български.

3. „Ад“ от Данте Алигиери

Безспорният хит на всяко книжно изложение е нашето луксозно издание на класическия труд на Данте Алигиери – „Ад“. Книгата е в стария и признат превод на Константин Величков. Първата част от „Божествена комедия“ включва и гравюрите на френския художник Гюстав Доре.

4. „Годината на свинята“ от Кармен Мола

Новата част от криминалната серия на испанската сензация Кармен Мола – „Годината на свинята“, е на четвърто място в класацията ни. И този път провокативната инспектор Елена Бланко не пропуска да навлезе в дебрите на жестокия подземен свят…

5. „Роден съм да живея в самота“ от Франц Кафка

Топ пет затваря луксозният том на писмата на Кафка – „Роден съм да живея в самота“, който излезе за 140-годишнината от рождението на енигматичния автор. Изданието събира най-ценното от кореспонденцията му: писма до неговите любими Фелице Бауер и Милена Йесенска, знаменателното „Писмо до баща ми“ и селекция от кореспонденция с приятели.

Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *