Топ 5 най-продавани книги от онлайн базара на „Кръг“

Приятели!

През изминалата седмица по традиция трябваше да се проведе Пролетния базар на книгата. Предвид обстоятелствата, които не позволиха това да се случи физически, ние от „Кръг“ спонтанно решихме да не ви лишаваме от възможността да се сдобиете с фаворитите си от каталога на издателството с намаление, както и да получите препоръки от нашите редактори. За нас беше истинско удоволствие!

Ето го и топ 5 на книгите, които предпочетохте:

Най-желано се оказа синьото издание на „Майстора и Маргарита“ от Михаил Булгаков в класическия превод на Лиляна Минкова и специалния дизайн на Наталия Чайкина, следвана по петите от червеното илюстровано издание на същия роман с дизайн от талантливата Весела Карапетрова. Неслучайно двете бутикови издания са най-продавани през последната седмица. Убедени сме, че всяка безсънна нощ работа по тях си струва!

Много от вас се спряха на прясно излязлата официална автобиография на Мохамед Али „Аз съм най-великият“, редактирана от известния български боксьор и писател Палми Ранчев. А за да бъде книгата достойна и за най-сериозните ценители на литературата и спорта, послеслова написа поетът Иван Ланджев – обвързан лично с този „мъжки“ спорт. Затова книгата заема почетното трето място в нашата пролетна класация.

Четвърта се нарежда „Кеят на злото“ от Греъм Грийн. Кримитрилърът на майстора в жанра предизвика вниманието ви до такава степен, че се нареди в топ 5 само с предварителните си продажби. Корицата на Дамян Дамянов допълва прекрасно изданието и го превръща в задължително за всяка криминална колекция.

Последна, но не и по важност, е вечната класика на Достоевски „Бедни хора“ – интересът към световните литературни шедьоври никога не стихва.

Благодарим ви!

Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *