Топ 5 най-продавани книги от ПроЛетния базар 2020

След вълненията около ПроЛетния базар на книгата – топлите срещи с читатели, обмяната на опит и усмивки с колеги, дойде ред на неприятната част от събитието – мъчителните (поне за екип от редактори) отчети по продажбите.

С голямо любопитство очаквахме резултатите от изчисленията и с голямо удоволствие ви споделяме ТОП 5 най-продавани книги на „Кръг“ на ПроЛетния базар пред НДК.

1. „Предел на забравата“

Дебютният роман на младия руски писател Сергей Лебедев е безспорният лидер в класацията. Книгата излезе на пазара едва ден преди началото на базара и пожъна незабавен успех сред хората, които предпочетоха да заложат на по-сериозно четиво. Творбата се превръща в голямо събитие за съвременната руска литература, а авторът е все по-уважаван и търсен в цяла Европа. С „Предел на забравата“ Лебедев „стъпва“ в България за първи път и вече усещаме тежестта на тази стъпка.

2. „Майстора и Маргарита“ – Червено издание

Не бяхме изненадани, че новите колекционерски томoве на „Майстора и Маргарита“ следват плътно „Предел на забравата“. И двата дизайна са специални, колкото и самият текст на Булгаков. Оформлението на Червеното издание е на Весела Карапетрова и е първата илюстрована версия на романа у нас. А страниците в него умеят да намигат!

3. „Майстора и Маргарита“ – Синьо издание

Визията на Синьото издание е дело на Наталия Чайкина. Всеки детайл в него носи усещането за класа и стил, достойни и за най-претенциозната библиотека. Макар и без илюстрации, то също крие своите изненади, които предизвикаха вашите усмивки още на щанда.

4. „Аз съм принцеса Анастасия“

Сто години след мистериозната екзекуция на последното императорско царско семейство в Русия, историята на най-малката княгиня продължава да буди интереса на изследователи, историци и читатели. Авторката Ариел Лоуън преплита разказа за Анастасия и известната самозванка Ана Андерсън, която до края на живота си твърди, че е оцелялата престолонаследница. Романът поддържа напрежението до самия финал, вероятно затова много от вас се спряха на него.

5. „Дивите ябълки“

Сборникът с есета на Хенри Дейвид Торо не е сред най-новите ни заглавия. Точно това е причината да се гордеем толкова много, че все още е сред най-търсените издания с логото на „Кръг”. Знаем, че качествената литература е вечна и тази мисъл ни води в процеса на създаване на всяка книга.

С „Дивите ябълки“ математическата главоблъсканица, в която се бяхме оплели, ни отведе към отличен резултат.

Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *