Tоп 5 най-продавани книги на Алея на книгата 2020

Един от любимите ни моменти след големи книжни събития е да направим равносметка на труда си и оценката му от вас – читателите. Защото когато си работил здраво, е истинско удоволствие да знаеш, че има за кого.

Това лято се постарахме да подготвим поредната порция страхотни нови издания с логото на „Кръг“, които да ви зарадват на есенната Алея на книгата. С радост ще ви разкажем кои от тях влязоха в топ 5 на най-продаваните ни книги по време на събитието.

1. „Етюд-и-те на София“

Дългоочакваният фотографски албум на Иван Шишиев събира най-доброто от 5-годишното съществуване на едноименната фейсбук страница със снимки от София. Доволни сме, че успяхме да създадем това печатно издание за вас и да превърнем заедно града от място, на което живеем, в място, което обичаме.

2. „Роден съм да живея в самота“

Силни и съкровени – такива са писмата на Франц Кафка, поместени в „Роден съм да живея в самота“. Книгата се превърна в една от най-ценните в каталога ни. Корицата, която направи Кирил Златков (Честит рожден ден!), идеално кореспондира с текста.

3. „Неудачниците“

Един от последните ни хитове – „Неудачниците“, привлече вниманието ви и на Алея на книгата. Дебютният роман на популярния по цял свят писател Том Ракман е перфектното четиво: интелигентно, завлядяващо и добре написано.

4. „Всяко сърце е врата“

Първата книга от фентъзи поредицата на Шанин Макгуайър „Своенравните деца“ определено покори сърцата ви. А оформлението на Стоян Атанасов от Kontur Creative събра безброй комплименти на Алеята.

5. „Изповед“

Първата книга на „Кръг“ излезе във второ издание, а интересът към нея не стихва. Това емблематично есе на Толстой е гордост за всяка библиотека и необходимост за всеки буден ум.

Няма какво друго да направим, освен да сме благодарни за добрия вкус на читателите ни. Зимата идва, а ние се залавяме за работа, защото още страхотни книги чукат на вратата на „Кръг“!

Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *