Книгите на „Кръг“ със запазено място под елхата

Подаръците са основна част от приготовленията за Коледа, а книгите като че ли са най-добрият начин да зарадваме близките си, независимо от възрастта и интересите им. Ето защо организирахме „Бял декември с изд. „Кръг“, по време на който всички издания с нашето лого са намалени с цели 30%! Разгледайте внимателно сайта ни или се доверете на препоръки ни по-долу.

Рок феновете (защото читателите никога не са единствено читатели) могат да се насладят на чаканото с нетърпение издание Трип за децата – мемоарите на Флий, легендарния басист на култовата група Red Hot Chili Peppers. Преводът на автобиографията е на Андрей Ч. Арнаудов, а калиграфските решения по дизайна са дело на Милена Вълнарова.

На литературната сцена от „Кръг“ се появява и романът на Вирджиния Улф – Флъш!  В миналото творбата е най-харесваната от читателите на британската писателка и е необяснимо защо досега не е превеждана у нас. По българския текст работи преводачката Иглика Василева, а цветните илюстрации са на испанската художничка Ираче Лопес де Мунаин. Изданието е за ценители – на Улф и на добрите кучешки истории!

По-рано през нашия „Бял декември“ излезе и новото лимитирано издание на Етюд-и-те на Софиясъс снимки от Иван Шишиев. Съдържанието на албума е същото като преди, но със закачката, че този път „облеклото“ му е зимно. Това го прави особено подходящ за подарък под елхата.

За любителите на изкуството издадохме и новата книга на журналистката Елена Кръстева И Чапа създаде. Истории за хора и статуи, която по красив начин разказва за живота и творчеството на Георги Чапкънов. В луксозния том от 132 цветни страници има снимки от архива на скулптора и исторически кадри, направени от журналиста Иван Бакалов. Оформлението пък направи на Дамян Дамянов.

С луксозно издание се сбоди и една от най-харесваните ни книги, а именно – Нарисуваната целувка от Елизабет Хики! Романът е красиво преживяване, което да подарите на близък човек, а за красивия дизайн се покрижи Стоян Атанасов от Kontur Creative.

Няма как да не включим в списъка ни с предложения за коледни подаръци и специалните ни издания на Майстора и Маргаритаот Михаил Булгаков. За дръзкия и ефектен издателски проект едновременно да издадем великия роман в три великолепни дизайна, два от тях дело на студенти, нашето издателство дори получи отличителна грамота от Асоциация „Българска книга“.

Двата тома на Отнесени от вихъра от Маргарет Мичъл също биха украсили прекрасно пространството под елхата. А около тях любителите на класиката могат да поставят и кореспонденцията на Кафка, събрана в томчето Роден съм да живея в самота; единствения незавършен роман на Достоевски Неточка Незванова – книга с прелюбопитна съдба; или дебютната творба на Маргарет Фулър – американския придоропис Лято на езерата.

Разбира се, коледните празници не биха били и наполовина толкова прекрасни без радостта и нетърпението на най-малките. Не сме забравили и тях. През ноември на български излезе Фъстъчето е цар от легендарната американска писателка за деца Джуди Блум, придружена от илюстрациите на Ина Христова. Тийнейджърите пък се постарахме да зарадваме с популярната фентъзи поредица на Шонин Макгуайър „Своенравните деца“ и първите две книги от нея – Всяко сърце е врата и Долу сред вейки и кости.

Всяко наше издание е създадено с голямо внимание, каквото заслужават читателите. От „Кръг“ вече избрахме подаръци за близките си, сега е ваш ред!  

Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *