Топ 5 най-продавани книги на Зимния панаир на книгата 2021

След миналогодишната пауза Международният панаир на книгата се завърна, за да предложи жива среща между издатели и читатели. Снегът, студът и зелените сертификати не изплашиха почитателите на книгите, които минаха през двата ни щанда в НДК. А какво си избраха? Ако съдим по заглавията, Анушка не само е купила олиото, а и вече го е разляла из цялата затрупана от декемврийския сняг литературна София. След деветте кръга на войната и мира, идва ред да ви кажем и кои бяха най-търсените книги с логото на „Кръг“.

1. „Ад“ от Данте Алигиери

700 години след смъртта на Данте и няколко месеца след появата си на пазара, изданието на „Ад“, в което са поместени и гравюрите на Гюстав Доре, е най-търсената наша книга на второ книжно изложение.

2. „Война и мир“ от Лев Толстой

Четирите тома на „Война и мир“ с илюстрациите на художника и аниматор Теодор Ушев бяха сред най-търсените ни книги още преди да са отпечатани. Забележителна смесица между реализъм, историческа проза и философия, „Война и мир“ е един от най-значимите романи, писани някога. Вълнуващите илюстрации допълват мащабния сюжет и придават на томовете колекционерска стойност.

3. „Майстора и Маргарита“ от Михаил Булгаков

Завръщането към класиките не подмина и романа „Майстора и Маргарита“, който в синьото и червеното си издание се подрежда на трето място сред най-желаните книги на Зимния панаир на книгата.

4. „Затрупана София“ от Кирил Христов

В „Затрупана София“ Кирил Христов разказва личната си история, но и историята на столицата в първите десетилетия след Освобождението. Герои на този мемоар са не само изтъкнатите лица на епохата, но и техните домове, пропити от духа на времето и своите обитатели.

5. „Литературна София“ от Иван Шишиев

София е главен герой и във втория фотографски албум на Иван Шишиев („Етюд-и-те на София“) и също попада в класация за най-търсени наши заглавия на книжно изложение за втори път. Чрез фотографиите на Шишиев литературната история на столицата оживява и открива нов визуален прочит.

Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *