Топ 5 най-продавани книги на Алея на книгата 2021

Алея на книгата тази есен премина между два сезона, а въпреки райския подбор от книги на щанда на „Кръг“, мнозина се оглеждаха за Ада. Литературна София показа, че не се плаши от еднопосочно движение и прохладни дни, а читателите умело навигираха през огражденията между шатрите, за да стигнат до любимите си книги. И дори и на мнозина убийствено да им се е искало да са на почивка в Миконос, все пак минаха през нашия щанд.

Ето, вече ви подсказахме кои са първите три заглавия в списъка на най-продаваните ни книги. Сега ви предлагаме да прочетете и нещо повече за тях:

1. „Ад“ от Данте Алигиери

Луксозното издание, илюстрирано с гравюрите на Гюстав Доре, държи първото място. Седемстотин години след смъртта на Данте Алигиери неговият текст остава ненадминат и се чете със същия плам, с който е бил написан. Забележителният превод на Константин Величков е под редакцията на самия Иван Вазов.

2. „Литературна София“ от Иван Шишиев

Новият фотографски албум на Иван Шишиев – човека зад „Етюд-и-те на София“, този път обединява кадрите от улицата с такива от потайните кътчета на библиотеки, книжарници и литературни музеи, за да ни поведе на вълнуващо приключение из страниците на града. Като отворена книга пред фотоапарата му се разтварят места и истории, които умело разказва в това красиво издание.

3. „Убийство в Миконос“ от Джефри Сайгър

Горещите дни на райския остров Миконос се оказват фон на заплетено разследване. Детектив Андреас Калдис е отговорен за безопасността и репутацията на острова, притегателен център за туристи от цял свят. Но дали реномето му на райско кътче може да се запази, когато млада жена изчезва, а кости на десетки жертви на убийства се появяват в стари семейни църкви?

4. „Истинската Даяна“ от лейди Колин Кембъл

Двайсет и четири години след смъртта на лейди Ди, името ѝ продължава да вълнува милиони по цял свят, а историята ѝ е основа на нови и нови филмови интерпретации. Коя обаче е истинската Даяна и припокрива ли се образът ѝ с този, който медиите градят? Кралската биографка лейди Колин Кембъл се впуска във вълнуващ разказ за сложната личност зад популярния мит „Даяна“.

5. „Олив Китридж“ от Елизабет Страут

Изящният роман на Елизабет Страут за втори път попада в класацията за най-продавани заглавия на „Кръг“ от книжно изложение и това не е случайно. Авторката, носителка на „Пулицър“, ни повежда из сложната тъкан на човешката природа, събирайки в едно тринайсет различни истории, свързани от необичайния образ на героинята Олив Китридж.

Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *