5 книги, които да подарим за Коледа

Ако има коледен подарък, с който не може да сбъркате, то това е книгата. А ако има място, от което да си изберете подходящо заглавие за Коледа, то това със сигурност е Международният панаир на книгата в НДК, който се открива на 6 декември и ще продължи до 11 декември.

По време на Панаира нашето издателство ще се помещава на два щанда – 106-и на партерния етаж и 402-ри на четвъртия етаж. Там можете да откриете всичките ни книги с отстъпка, а ето и кои заглавия ви предлагаме да сложите под елхата за любимите си хора.  

„Книга на безпокойството“ от Фернандо Песоа

Срещаме се с епохалния труд на големия португалски поет в напълно нов вид. Песоа цял живот пише своята книга с намерението текстовете да бъдат подредени тематично, а не хронологично и именно така ги четем за първи път на български. С този своеобразен дневник се потапяме в изящния меланхоличен свят на Песоа.

Подходящ подарък за истински ценители, а корицата и оформлението са дело на невероятната Капка Кънева.

Книгата е вече по книжарниците, но може да я откриете и на щандове 106 и 402 на Панаира на книгата от 6 декември.

„Пурпурната мрежа“ от Кармен Мола

Втората част от поредицата за инспектор Елена Бланко проследява напрегнатото разследване, в което се впускат полицайката и екипът й. Те тръгват по следите на мистериозната Пурпурна мрежа, за да открият ужасяващи тайни, за които не са готови.

Романът е подходящ подарък за всеки почитател на криминалния жанр.

Изданието ще откриете на нашите щандове и по книжарниците от 7 декември.

„Вълнения“ от Дж. Г. Фарел

Изящният роман на Дж. Г. Фарел ни връща към времето непосредствено след Първата световна война и пресъздава борбата за независимост на Ирландия. Книгата обаче далеч надхвърля историческия жанр и впечатлява със стила си и ироничния поглед към реални събития. Романът е носител на „Изгубеният Букър“ – награда, връчена през 2010-а на роман от 1970-а.

Подходящ подарък за всички ценители на литературата, независимо дали имат задълбочен интерес към историческия жанр, или не.

Книгата може да откриете на нашите щандове на Панаира на книгата и по книжарниците.   

„Нулева гравитация“ от Уди Алън

Новият сборник с разкази от Уди Алън събира най-доброто, писано от него през последните години и за пореден път доказва, че стилът и хуморът му са недостижими. Ако филмите му се вписват в голямата история на киното, то разказите му подчертават, че талантът му да разказва истории не може да бъде поставен в рамката на едно изкуство.

Подходящ подарък за всеки, които има отношение към хумора, киното и творчеството на Уди Алън.

„Нулева гравитация“ ще ви очаква на щандовете ни в НДК от 9 декември, като ще може да я откриете и в книжарниците.

„Последната книжарница в Лондон“ от Мадлин Мартин

„Четенето е… То е да пъ­туваш някъде, без да се качваш на влак или ко­раб, и да опознаваш нови невероятни светове.“ – казва един от героите в романа на Мадлин Мартин. Книгата разказва затрогваща история за любов, приятелство и сплотеност насред разрухата на войната. Романът, който стъпва на реални исторически факти, припомня на всеки читател, че книгите наистина могат да спасяват.

Подарък за почитателите на добре разказани истории и за такива, които обичат книги за книгите.

„Последната книжарница в Лондон“ ще откриете на щандовете в НДК на „Кръг“ от 6 декември.

Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *