Топ 5 най-продавани заглавия на Пролетния панаир на книгата 2024

В неделя приключи безпрецедентно дългият Пролетен панаир на книгата – цели десет дни разговаряхме с вас, читателите, разказвахме ви за книгите си, а тях покривахме с найлони, когато се изсипваха порои. Сега обаче е време за равносметката. В следващите редове ще опишем 5-те заглавия от каталога си, които най-силно привлякоха вниманието ви и оформиха традиционната ни класация за най-търсени книги.

1. „Четецът“ от Бернхард Шлинк

Нямахме почти никакво съмнение, че този изключителен роман на Бернхард Шлинк ще оглави класацията ни – заглавието му просто го предполагаше. Книгата, която излезе в ревизирания превод на Любомир Илиев, повежда читателите през сложен морален лабиринт и разказва незабравима история за любовта и загубата, за вината и прошката, за греха и изкуплението…

А изненадващо преди края на Пролетния панаир от печат предсрочно излезе и друг (досега непознат у нас) роман на Шлинк – „Внучката“. Ако имаше повече време, със сигурност щеше да намери място в тази класация.

2. „Личната секретарка на Чърчил“ от Сюзан Елия Макнийл

Втората световна война е любим фон за българския читател напоследък и изкусно написаният роман „Личната секретарка на Чърчил“ напълно заслужено надскочи конкуренцията. Историята на Сюзан Елия Макнийл ни представя завладяващата героиня Маги Хоуп, която е способна да разплете всяка загадка и да изпъкне дори на фона на един от най-влиятелните мъже в световната история – Уинстън Чърчил.

3. „Петър Дънов. Книга за здравето“

Новата „Книга за здравето“ бе едно от най-разглежданите издания на щанда ни на Пролетния панаир и това съвсем не е случайно. Изданието събира най-важните съвети и лечебни рецепти на Петър Дънов, обхващащи болести и състояния от целия медицински спектър. В този джобен наръчник читателите откриват всичко, от което се нуждаят за по-добър и здравословен живот.

4. „Ад“ (твърди корици, с илюстрации от Гюстав Доре) от Данте Алигиери

Щом се намирате в нашия сайт, това луксозно издание няма нужда от представяне…

5. „Двайсет и един разказа“ от Греъм Грийн

Най-популярните кратки истории на Греъм Грийн излизат в том за първи път на български, а ние зад щанда не бяхме изненадани, че най-често идвахте и търсехте конкретно тях. Знаем причината – разказите на британския автор са образци в жанра, разнообразни и пленителни, а самият той е неоспорим талант. Допълнително удоволствие носят преводът на Иглика Василева и оформлението на Дамян Дамянов.

Categories:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *